Κανονισμός Διακοπής Φοίτησης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από Wiki Τμήματος Μαθηματικών
Γραμμή 5: Γραμμή 5:
==== Άρθρο Μόνο ====
==== Άρθρο Μόνο ====


# Στην αίτηση αναγράφεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η μετάβαση σε καθεστώς μερικής φοίτησης. Αυτό το διάστημα οφείλει να είναι άρτιος αριθμός ακαδημαϊκών εξαμήνων.
Η περίοδος δήλωσης μαθημάτων στην οποία γίνεται αναφορά στον Κανονισμό Διακοπής Φοίτησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η περίοδος Κανονικής Δήλωσης Μαθημάτων, όπως αυτή έχει θεσπιστεί στο Τμήμα Μαθηματικών.
# Εάν στην αίτηση δεν προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η μετάβαση σε καθεστώς μερικής φοίτησης, τότε αυτόματα θεωρείται ότι η αίτηση αφορά χρονικό διάστημα δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων.
# Στην αίτηση αναγράφεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η διακοπή φοίτησης. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι υποχρεωτικά ακέραιος αριθμός ακαδημαϊκών εξαμήνων.
# Κανονική Δήλωση Μαθημάτων και Ανεσταλμένη Δήλωση Μαθημάτων που υποβάλλεται από άτομο που υπάγεται σε καθεστώς μερικής φοίτησης και διανύει εξάμηνο ή μέρος εξαμήνου για το οποίο το Πρόγραμμα Σπουδών προβλέπει ή δεν προβλέπει περιορισμό στο πλήθος των πιστωτικών μονάδων (ECTS), δύναται να συμπεριλαμβάνει όχι περισσότερες από 48 πιστωτικές μονάδες (ECTS).
# Αν στην αίτηση δεν προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η διακοπή φοίτησης, τότε αυτόματα θεωρείται ότι η αίτηση αφορά διακοπή φοίτησης χρονικής διάρκειας ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.
# Δήλωση Μαθημάτων Πτυχιακής Εξεταστικής που υποβάλλεται από άτομο που υπάγεται σε καθεστώς μερικής φοίτησης δύναται να συμπεριλαμβάνει όχι περισσότερες από 48 πιστωτικές μονάδες (ECTS).
# Αν η αίτηση εγκριθεί και ο αιτούμενος φοιτητής βρίσκεται σε καθεστώς μερικής φοίτησης, τότε πρώτα γίνεται αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή μετάβαση σε καθεστώς πλήρους φοίτησης και στη συνέχεια συντελείται η διακοπή φοίτησης.
# Με τη συμπλήρωση του χρονικού διαστήματος παραμονής σε καθεστώς μερικής φοίτησης που έχει προσδιοριστεί στην αίτηση, το Τμήμα:
# Κατά την λήξη της περιόδου διακοπής φοίτησης που δηλώθηκε στην αίτηση, και εφόσον ο φοιτητής βρισκόταν σε καθεστώς μερικής φοίτησης όταν υπέβαλε την αίτηση, αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή γίνεται μετάβαση σε καθεστώς μερικής φοίτησης.
#* Στις περιπτώσεις (α), (β) και (γα) του Άρθρου 3 του Κανονισμού Μερικής Φοίτησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκδίδει απόφαση επανόδου σε καθεστώς πλήρους φοίτησης.
# Κατά την πρόωρη λήξη της περιόδου διακοπής φοίτησης που επέρχεται κατόπιν σχετικής αίτησης του φοιτητή, εφόσον ο φοιτητής βρισκόταν σε καθεστώς μερικής φοίτησης όταν υπέβαλε την αίτηση για διακοπή, αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή γίνεται μετάβαση σε καθεστώς μερικής φοίτησης.
#* Στην περίπτωση (γβ) του Άρθρου 3 του Κανονισμού Μερικής Φοίτησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εισηγείται προς την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών την έκδοση απόφασης επανόδου σε καθεστώς πλήρους φοίτησης.
# Όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις επανόδου σε καθεστώς πλήρους φοίτησης παράγουν αποτελέσματα που έχουν ισχύ από την αρχή είτε του τρέχοντος είτε του αμέσως επόμενου ακαδημαϊκού εξαμήνου, με κριτήριο την επάνοδο σε ακέραιο πλήθος ακαδημαϊκών εξαμήνων φοίτησης.

Αναθεώρηση της 10:03, 5 Οκτωβρίου 2024

Τυπικά Στοιχεία Κανονισμού

Ψηφίστηκε στη Συνέλευση Τμήματος 766/23-09-2024. Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την ημερομηνία ψήφισης του.

Άρθρο Μόνο

Η περίοδος δήλωσης μαθημάτων στην οποία γίνεται αναφορά στον Κανονισμό Διακοπής Φοίτησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η περίοδος Κανονικής Δήλωσης Μαθημάτων, όπως αυτή έχει θεσπιστεί στο Τμήμα Μαθηματικών.

  1. Στην αίτηση αναγράφεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η διακοπή φοίτησης. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι υποχρεωτικά ακέραιος αριθμός ακαδημαϊκών εξαμήνων.
  2. Αν στην αίτηση δεν προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η διακοπή φοίτησης, τότε αυτόματα θεωρείται ότι η αίτηση αφορά διακοπή φοίτησης χρονικής διάρκειας ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.
  3. Αν η αίτηση εγκριθεί και ο αιτούμενος φοιτητής βρίσκεται σε καθεστώς μερικής φοίτησης, τότε πρώτα γίνεται αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή μετάβαση σε καθεστώς πλήρους φοίτησης και στη συνέχεια συντελείται η διακοπή φοίτησης.
  4. Κατά την λήξη της περιόδου διακοπής φοίτησης που δηλώθηκε στην αίτηση, και εφόσον ο φοιτητής βρισκόταν σε καθεστώς μερικής φοίτησης όταν υπέβαλε την αίτηση, αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή γίνεται μετάβαση σε καθεστώς μερικής φοίτησης.
  5. Κατά την πρόωρη λήξη της περιόδου διακοπής φοίτησης που επέρχεται κατόπιν σχετικής αίτησης του φοιτητή, εφόσον ο φοιτητής βρισκόταν σε καθεστώς μερικής φοίτησης όταν υπέβαλε την αίτηση για διακοπή, αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή γίνεται μετάβαση σε καθεστώς μερικής φοίτησης.