Κανονισμός Διακοπής Φοίτησης
Από Wiki Τμήματος Μαθηματικών
Αναθεώρηση ως προς 18:06, 18 Οκτωβρίου 2024 από τον Mathwikiadmin (συζήτηση | συνεισφορές) (→Άρθρο Μόνο)
Τυπικά Στοιχεία Κανονισμού
Ψηφίστηκε στη Συνέλευση Τμήματος 766/23-09-2024. Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την ημερομηνία ψήφισης του.
Άρθρο Μόνο
- Η περίοδος δήλωσης μαθημάτων στην οποία γίνεται αναφορά στον Κανονισμό Διακοπής Φοίτησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η περίοδος Κανονικής Δήλωσης Μαθημάτων, όπως αυτή έχει θεσπιστεί στο Τμήμα Μαθηματικών.
- Στην αίτηση αναγράφεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η διακοπή φοίτησης. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι υποχρεωτικά ακέραιος αριθμός ακαδημαϊκών εξαμήνων.
- Αν στην αίτηση δεν προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η διακοπή φοίτησης, τότε αυτόματα θεωρείται ότι η αίτηση αφορά διακοπή φοίτησης χρονικής διάρκειας ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.
- Αν η αίτηση εγκριθεί και ο αιτούμενος φοιτητής βρίσκεται σε καθεστώς μερικής φοίτησης, τότε πρώτα γίνεται αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή μετάβαση σε καθεστώς πλήρους φοίτησης και στη συνέχεια συντελείται η διακοπή φοίτησης.
- Κατά την λήξη της περιόδου διακοπής φοίτησης που δηλώθηκε στην αίτηση, και εφόσον ο φοιτητής βρισκόταν σε καθεστώς μερικής φοίτησης όταν υπέβαλε την αίτηση, αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή γίνεται μετάβαση σε καθεστώς μερικής φοίτησης.
- Κατά την πρόωρη λήξη της περιόδου διακοπής φοίτησης που επέρχεται κατόπιν σχετικής αίτησης του φοιτητή, εφόσον ο φοιτητής βρισκόταν σε καθεστώς μερικής φοίτησης όταν υπέβαλε την αίτηση για διακοπή, αυτόματα και χωρίς αίτηση του φοιτητή γίνεται μετάβαση σε καθεστώς μερικής φοίτησης.
- Οι λόγοι της διακοπής (λόγοι υγείας, ανωτέρας βίας, προσωπικοί, οικογενειακοί, οικονομικοί λόγοι κ.λ.π.), εναλλακτικά της παράθεσης τους σε συνοδευτική υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, δύνανται να συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο της αίτησης, η οποία σε αυτή την περίπτωση και ως προς αυτό το περιεχόμενο υπέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης.